Vores psykologer har mange års erfaring fra både psykiatrien og det private og tilbyder derfor specialiseret behandling af bl.a. angstlidelser, OCD, depression, stress- og belastningstilstand samt personlighedsforstyrrelse.

Vi er vant til at lave både udredning og behandling, så vi har altid et skarpt blik på, hvilke udfordringer, der fylder mest, og hvordan vi bedst løser det. Vi ser altid på det enkelte menneske og deres individuelle behov i terapien.

Vi tilbyder behandling med kognitiv adfærdsterapi, metakognitiv terapi og schematerapi tilpasset efter den enkelte.

Behandlingsområder

Vores behandlingsområder omfatter:

Stress- og belastningsreaktion

Ved stress- og belastningsreaktion har man som regel være overbelastet gennem længere tid, ligesom en pludseligt opstående begivenhed kan igangsætte reaktionen. De fysiske symptomer vil ofte minde om angst eller fysisk sygdom, og langvarigt stress kan i sidste ende føre til udviklingen af en depression.

Læs mere her

Depression

Ved depression er man mere trist og træt, end man plejer og har mindre lyst og overskud til ting, der tidligere gjorde én glad. Man vil ofte blive ramt på selvtilliden og selvværdet og kan være plaget af selvbebrejdelser og selvkritiske tanker. Man kan have mere angst og flere bekymringer, end man plejer.

Læs mere her

Angstlidelser

Ved en angstlidelse vil man ofte opleve symptomer som hjertebanken, rysten, sveden, trykken i brystet og svimmelhed kombineret med nogle angstfyldte tanker. Angst kan enten komme pludseligt og uanmeldt, eller man kan have en masse bekymringer, der udløser angsten.

Læs mere her

OCD - Obsessive Compulsive Disorder

Ved obsessiv kompulsiv tilstand laver man bl.a. regler og ritualer for at passe på sig selv og andre. Man vil som regel være plaget af påtrængende, ubehagelige tanker (obsessioner), som man ikke kan skubbe væk, og de fleste vil derfor have tilknyttede handlinger (kompulsioner), som har til formål at neutralisere de ubehangelige tanker.

Læs mere her

Relationer, selvværd og personlighedsforstyrrelse

Ved relationelle vanskeligheder, selvværdsproblemer og personlighedsforstyrrelse kan man have svært ved at mærke sine egne behov og sætte grænser i tide. Man kan tit føle sig misforstået eller dårligt behandlet, kan blive usikker på, hvad man kan tillade sig og hvad andre tænker om én og kan ikke sige til eller fra på en hensigtsmæssig måde.

Læs mere her

Kroniske smerter og somatoforme tilstande

Somatoforme tilstande kaldes også funktionelle lidelser, da lidelserne påvirker ens funktionsniveau. Det kan fx være lidelser som fibromyalgi, kronisk træthedssyndrom (MS), PNES (psykogene ikke-epileptiske anfald), hvor man fx besvimer, ryster eller er svimmel, uden at der er fundet en medicinsk forklaring.

Læs mere her

Spiseforstyrrelse

Ved spiseforstyrrelse er omdrejningspunktet typisk mad, vægt, motion og kontrol, hvad end du kæmper med anoreksi, bulimi, ortoreksi (overtræning) eller (Binge Eating Disorder/BED). Spiseforstyrrelser opstår oftest i barndommen eller ungdomsårene, hvor kroppen og samfundets krav til kroppen ændrer sig. Spiseforstyrrelse kan være et udtryk for, at noget andet er galt.

Læs mere her

Pårørende til personer med fysisk eller psykisk lidelse

Som pårørende til et menneske med en fysisk eller psykisk lidelse, vil du måske kunne genkende oplevelsen af en dobbelthed i relationen til den ramte. Der kan være dybe følelser af omsorg og kærlighed samtidig med følelser af afmagt, bekymring, tvivl og frustration. Det er for mange en belastning i sig selv at være pårørende, og det kan være slidsomt for sindet.

Læs mere her

Traumer og krisetilstande

Det hører med til livet at vi ind imellem oplever belastninger. Men belastninger forekommer i forskellige grader lige fra almindelige forbigående belastninger til livskriser og regulære traumer. Hvis du selv står midt i nogle belastnede omstændigheder, eller du har oplevet noget meget voldsomt, kan det måske netop forstås som en krise i livet eller et traume.

Læs mere her

Parforhold og forælderskab

Parforhold og forældreskab er livsområder, som bærer stor betydning for vores generelle trivsel i livet. Det er livsområder, hvor de fleste vil opleve udfordringer i perioder, hvor man fx kan sidde fast i uhensigtsmæssige vaner og dynamikker. Her kan et psykoterapiforløb give mulighed for at arbejde med de konkrete udfordringer, så det bliver muligt at se nye muligheder og veje til større trivsel i disse vigtige relationer.

Læs mere her

Neurodiversitet

Begrebet neurodiversitet er en overordnet betegnelse, der dækker over at hjerner er forskellige. Herunder taler man om at hjerner kan være neurotypiske eller neurodivergente. ADHD, ADD, høj begavelse og autisme, er nogle af de måder hvorpå hjerner kan være anerledes end andres, det vil sige, hjernen bearbejder informationer og sanseindtryk på en anden måde end typiske hjerner.

Læs mere her

Søvn og trivsel

Ved søvn- og trivselsproblemer vil man ofte gå rundt med en generel utilpashed. Døgnrytmen kan være forstyrret eller forskudt, så man fx har svært ved at falde i søvn om aftenen, vender og drejer sig, har tankemylder og mærker en gennemgående rastløshed. Når man endelig falder i søvn i de tidlige morgentimer, vil man ofte tage et længere søvnstræk, så man vågner op ad formiddagen, og man vil føle sig groggy og omtumlet resten af dagen.

Læs mere her

Mød psykologerne

Seniorpsykolog og partner

Autoriseret psykolog, Cand. Psych. Aut.

Lital Cohen

Seniorpsykolog og partner

Autoriseret psykolog, Cand. Psych. Aut., Specialist i psykoterapi

Signe Malmose

Bliv ringet op

Vil du vide, om et forløb hos os er noget for dig?

Bliv ringet op for en uforpligtende samtale.